Nyt fag: Håndværk og design

Efter sommerferien er der et nyt fag på skemaet, for 7. & 8. klasse; Håndværk & design.

Håndværk og design er et fag, der emmer af kreativitet og muligheden for at udtrykke sig gennem form og design. Faget er en overbygning til krea-undervisningen i Lysegrøn og Grøn, (som også skifter navn til håndværk og design efter ferien).
Faget kommet til at fylde 3 lektioner pr. uge for os i Lysegul, og det bliver os (Birgit og Anja) der kommer til, på skift, at undervise i faget, som både vil indeholde elementer fra sløjd, håndarbejde og billedkunst.

Håndværk og design afsluttes af en obligatorisk prøve i 8. klasse, som fungere som et projektforløb omkring en designopgave.

Vi glæder os rigtig meget til at fortælle jer mere om faget, når vi ses efter sommerferien 🙂

Glade sommerhilsner
Birgit og Anja
Uge 26 (6. – 9. klasse)

Kære Elever og forældre.

Der opstod i sidste uge behov for at lave nogle ændringer i forhold til fordelingen af personalet i de forskelle gruppe. Det betyder, at det i næste uge udelukkende er Birgit og mig (Anja), der er sammen med 6. – 9. klasse.

Møde tiden er, naturligvis, fortsat 8.30 – 13.00, og med mulighed for at møde ind fra kl. 8.15.

Dagene vil være ret fleksible, da vi har flere små ting vi gerne skulle have afsluttet inden sommerferien. Derfor har ingen fået et skema med hjem.

Der er dog lige et par dage, som det er godt at vide lidt om:

Onsdag
På onsdag holder vi sidste skoledag for 9. klasse – og der bliver primært en hyggedag.
Der skal laves forskellige quizzer, 9. kl. og lærere skal igennem “Dysten” og så skal der spilles fodbold.

Fredag
På fredag er det sidste skoledag.
Vi møder ind som normalt, men alle får fri kl. 12.00.
Der vil ikke være morgenmad i grupperne i år, desværre, men der vil være hygge. Vi vil også denne dag samle hele skolen på sportspladsen, for at synge feriesangen mv.
Til forældre i 7., 8. og 9. årgang i hele Sønderborg Kommune.

Hertil eftermiddag er der kommet følgende brev fra SSP – Skole, Socialforvaltning og Politi

Til forældre i 7., 8. og 9. årgang i hele Sønderborg Kommune.

Efter en lang periode med et Corona-nedlukket land følger nu en sommer med godt vejr og lysten til at indhente alt det tabte sociale.

Det sociale indhentes ved, at unge helt ned fra 7. årgang mødes om aftenen i weekender – det kan bl.a. være ved Slottet i Sønderborg, havne, parker, strande og lignende steder. Det foregår lige nu og i et omfang, som vi ikke tidligere har været vidne til!

Til disse sociale forsamlinger mødes man på kryds og tværs af skoler og byer samt aldersgrupper. Dette kan i og for sig være meget hyggeligt. Det er dog også ret så bekymrende, da vi til disse forsamlinger ser indtagelse af alkohol, rygning af cigaretter og brug af snus – muligvis også det der er værre. Denne risikoadfærd opstår, fordi der til disse møder ikke finder nogen form for voksenkontrol sted. De unge mødes – fyldte af hormoner og drifter – og laver deres egne regelsæt. Vi får lige nu flere henvendelser omkring dette emne – noget som vi også selv ser.

Unge mennesker er generelt risikovillige i højere grad end voksne – især når der ikke er voksne tilstede, og endnu mere, når der indtages alkohol bl.a. Når de mødes under disse vilkår bliver der flyttet grænser – også i stor stil! I fagsprog kaldes dette fænomen ”Gadevendt Adfærd”. Denne adfærd øger risikoen for at den unge kan havne i mistrivsel / kriminalitet.

Hverken SSP, Gadeplan eller Politiet kan tage ansvaret for de unge mennesker, når disse mødes uden voksenkontrol. Politiet har ikke hjemmel til at kontrollere og visitere unge mennesker for alkohol, men kan dog udskrive bøder for bl.a. forsamlingsforbud og andre forseelser.

Det her er et forældreansvar! Forældrene skal sætte rammerne for børnene og sørge for, at rammerne overholdes. Sørg for at vide, hvad jeres børn laver, hvor de er og hvem de er sammen med generelt. Vær ikke bange for at være den trælse forældre, der siger nej, når det er bedst for barnet! Overvej, om man overhovedet skal søge mod disse steder.

Med venlig hilsen SSP – Den forebyggende Indsats

Skole, Socialforvaltning og Politi – et samarbejde for at sikre trivsel.

Venlig hilsen

SSP
Glemt tøj :-)

Vær sød at kigge i sækken med tøj, inden jeres børn tager på sommerferie. Der må da være nogen, der mangler fx et par (dyre) regnbukser fra Feldsted Maskinværksted 😉
Glemt tøj

I forbindelse med skolens genåbning blev alle garderobepladser ryddet og det efterladte tøj blev samlet sammen. Selv om alle elever nu gentagne gange er blevet opfordret til at kigge tøjet igennem, er der stadig tre sække uden ejer. Mangler I noget af jeres børns tøj, bedes I kigge sækkene, som kan findes i trappeopgangen til kontoret, igennem inden sommerferien. Ikke afhentet tøj bliver derefter doneret til en af de lokale hjælpeorganisationer.
Skema til uge 24 (6. – 9. kl.)

Alle elever har fået udleveret et skema til uge 24, men her kan det også downloades:
Udendørs matematik

Som så mange gange før i denne Corona-tid har 6.-8. klasse nydt det gode vejr til udendørs matematik. Der blev løst opgaver med QR-koder, målet vinkler, sjippet tabeller og beregnet arealer. Som billederne viser har det både været sjovt og lærerigt.
Kaffe og te (6. – 9. klasse)

Som tidligere har elever i overbygningen lov til at drikke kaffe og te. Med den opdeling vi har nu gælder det naturligvis også 6. klasse.

Kaffe Hot Drikke - Gratis vektor grafik på Pixabay

Da vandautomaten er lukket i øjeblikket, har vi anskaffet en elkedel, så det fortsat er muligt at få varmt vandt til kaffe og te.

Animation Cup 512*629 transprent Png Free Download - Cup, Line ...

Vil man have kaffe og te, så skal man selv medbringe instant kaffe og tebrev. Medbring også selv en termokop (med låg), som tages med hjem hver dag (af hensyn til rengøring).

Lunch Box Clipart Emergency Bag - Clip Art Tea Bags | Full Size ...
Skema til uge 22 (6. – 9. kl.)

Først og fremmest: Hvor har det været dejligt at have alle tilbage på skolen igen 🙂

Vi har prøvet at lave en plan for næste uge, for 6. – 9. klasse. Der kommer med al sandsynlighed ændringer undervejs, fx grundet vejret, men så er der lidt at tage udgangspunkt i.

Vi glæder os til den kommende uge.
Kh. Birte, Birgit & Anja
Så er vi klar!

Så er vi klar til på mandag, hvor 6. – 9. klasse kommer tilbage til skolen!

Fysik, Gul og Lysegul er blevet sat op efter de nye retningslinjer, så vores base indendøres er klar til os – men vi skal naturligvis være en del ude også!

Som noget nyt, og takket være elevrådet, er der kommet et køleskab nede i vores afdeling. Så nu kan alle få madpakkerne på køl!

Vi ses snart 😀