Børnehaven (Humlehaven)

image_pdfimage_print

Naturbørnehave, dit sidste år i børnehave.

Efter at have været skole nu i 20 år, melder tankerne sig om en børnehave. I maj får vi allerede nu de kommende 0. Klasse børn ind i SFO’en og et samarbejde med indskolingen finder sted.

Børnene lære SFO, skole og rutiner at kende, og der arbejdes mere målrettet hen mod skolestart.

Det nye skud på stammen er at vi nu kan tilbyde hele det sidste børnehave år her på Æblegård Friskole i Humlehave. Faktisk kan du starte her det kalender år du fylder 5 år. Sammen vurderer vi hvad der er mest hensigtsmæssigt for barnet. Vi tager altid en snak med jer som familie inden barnet optages i Humlehave, så vi sammen kan finde ud af hvad der er bedst for netop jeres barn. Vi er en storebørns gruppe, der arbejder hen mod at starte i skole. I humlehave forventer vi at barnet er rimelig selvhjulpen med tøj, sko og toiletbesøg. Vi er ude i alt slags vejr, derfor skal garderoben være i orden, i forhold til årstiden og vejret generelt. Vi tager på mange ture i nærområdet, hvilket betyder vi går meget. Afstande som Gråsten tur-retur vil forekomme.

Udeliv er i fokus, vi vil dog også bruge vores naturværksted eller lege i gymnastiksalen. Her er naturligvis også masse af plads til leg, vi vil hen af vejen sætte mere fokus på børnehavebørnene i forhold til legeplads mm. I løbet af det næste år forventer vi at der bliver bygget et langhus el. Lign, som er en større bålhytte. Dette hus vil indgå meget i Humlehaves hverdag.

De morgenfriske møder ind i SFO’en og hygger her indtil kl.8.30. Herefter samles børnene fra Humlehave og tager fat på dagens nye udfordringer, aktiviteter, ture mm. Ca. Kl 14.00 finder vi sammen med SFO’en igen, indtil vi skal hjem. Netop her er der rig mulighed for at knytte venskaber og lege på tværs af alder.

Der vil også være dage hvor vi laver ting sammen med indskolingen, eller følger med i det der sker på skolen. Hen over foråret vil vi begynde at deltage ved skolens morgensamling, historiefortælling og gåtur.

Humlehave er en naturbørnehave hvor der er tid og rum til: leg, fordybelse og venskaber.

– Her oplever vi verden omkring os, sammen og hver for og.
– Vi udforsker naturen, eksperimenterer, undre os og bliver klogere på det vi ser.
– Vi dyrker venskaber på tværs af alder og kultur, sammen med SFO’en og skolen.
– Vi udfolder os kreativt, leger og spiller.
– Vi bruger vores krop aktivt, når vi bevæger os i den alsidige natur omkring os.
– Humlehave er stedet hvor vi er i bevægelse, sammen og hver for sig, her er også plads til dig…
– Optag tidligst det år barnet fylder 5 år.

Hvad laver vi, et lille indblik…

August, uge 32: Børnehaven starter op… Den første uge, vil vi være en del sammen med SFO’en da det stadig er ferietid. Vi vil gå nogle ture i lokalområdet, så vi alle får en fornemmelse af området / naturen omkring os. Vi vil sætte fokus på det usynlige hegn, hvor går grænsen, hvor må jeg selv bevæge mig hen, og hvor skal der en voksen med. Vi vil flytte ind/ud i naturen og finde vores base.

Uge 33-34: Skolen starter op, med projekt. I børnehaven vil vi se til fra sidelinjen, og tage på vores egne ture. Vi vil forberede vores eget indslag til skolens jubilæum.

Uge 35: Jubilæum 20 år, en skole i vækst og en børnehave fødes…Sensommer / Efteråret:

-Krible krable dyr, lave fælder mm, synge og læse om krible krable dyr.(uge 37)
-Æbler.. Spise, tegne, male, synge, historie mm. (Uge 41)
-Blå blink, brand og redning, snakke om førstehjælp og hvordan vi hjælper og passer på hinanden. Besøge brandstation og besøge beredskabsstyrelsens tekniske skole i Tinglev.
-Plukke bær og frugt, holde Høstfest… Bage, sylte, lave mad og feste…
-Bål, lave tegne kul til at tegne med.. Og lave mad over bål…
-Snakke om årstiden og naturen (dyr, fugle, planter mm.) omkring os..
-Sprog screening…
-Tage på ture ud af huset…
– Se hvor vi bor, tage billeder af vores huse mm bruge det til noget med børn og IT.

Del dette: