Mad fra Bangladesh

image_pdfimage_print

I dag har vi talt om ordet levevilkår og set filmen om pigen Priyanka, der lever i den rigere bydel Mohammadpur. Vi talte også om de film,vi har set om børnene Minu og Jummon, der begge bor i hver deres slumkvarter, om ligheder og forskellige i forholde til at være barn i Danmark og i Bangladesh

Herefter smagte vi alle på linser, både kogte og linser i en tomatgryderet der kaldes Dhal. De røde linser spises meget i Bangladesh, både til morgen og aften. Som lovet til flere der spiste mere end smagsprøven, er her opskriften. (Måske et par stykker ikke har spist så meget af madpakken.)

Dhal
Dhal er en basisret i Bangladesh. Den serveres to gange om dagen – både morgen og aften – med ris til. Dhal staves også ofte daal. Den kan laves og krydres på et utal af måder, men her er den helt enkle udgave.
Forberedelse: 5 minutter (vær opmærksom på, om linserne skal stå i blød) Tilberedning: 30 minutter
Ingredienser til 3-4 personer:
• 1,5 dl røde linser • 1/2 tsk. gurkemejepulver • 2 spsk. olie • 2 spsk. finthakket løg • 1 spsk. finthakket hvidløg • 2 grønne chilier (det undlod vi) • 2 hakkede tomater (brugte dåsetomater)
Sådan gør I: 1. Skyl linserne grundigt, og kog dem, til de er bløde og lidt svampede. Følg kogeinstruktionen på posen. 2. Tilsæt gurkemeje og kog videre i 5 minutter. 3. Tilsæt de to hakkede tomater. 4. Varm olie op på en pande og tilsæt løg og hvidløg til det er blevet mørkebrunt. 5. Hæld de stegte løg og hvidløg i linserne. 6. Tilsæt chili (hvis I har lyst til det), og kog videre på medium varme i 3-4 minutter. 7. Dhal’en er færdig, når den har konsistens som en tyk suppe.

Del dette:

FacebookTwitterGoogleLinkedIn