Karakter – 8. klasse

I dag har 8. klasse fået udleveret deres karakter fra de digitale-terminsprøver. Det vil sige, de prøver som er kørt igennem ministeriets rettesystem.

Idet at det er karakter fra de digitaleprøver der er rettet i systemet, så er karakterne givet ud fra de parameter der gælder for 9. klasse, uden hensyntagen til at eleverne kun går i 8. klasse. Det er derfor helt normalt at eleverne får MEGET lave karakter.

Formålet med terminsprøverne er primært at 8. klasse prøver det at sidde i en prøvesituation, og får indblik i de forskellige prøver.

I dansk får de fleste 00 i både retskrivning/diktat og læsning, og det er helt normalt, for eleverne er ikke trænet i de teknikker og opgavetyper der er at finde her, og har ikke opnået den arbejdshastighed der er påkrævet.

SÅ fortvivl ej på jeres børns vegne. I 9. klasse bruger vi i dansk altid meget energi, på at komme i hus med de teknikker der tilhører fx læseprøven.