Alu Bhorta – mad i Blå

image_pdfimage_print

Endnu en dag med mad fra Bangladesh. Det var retten Alu Bhorta. De var gode til at smage også denne gang. Opskriften på denne ret får I også.

Alu Bhorta (Krydret kartoffelmos)
Bhorta betyder “at mose”. Alu er kartoffel. Så dette er altså en slags krydret kartoffelmos. Bangladesherne laver et utal af forskellige bhortas. Til bhorta bruges sennepsolie, der giver retten en skarp smag. Sennepsolie er svær at finde i Danmark, men lav i stedet jeres egen ved at blande lidt sennep i en raps-, solsikke-, eller majsolie. Bhortas kan også være lavet af fx banan (de hårde madbananer), tørret, kogt og stegt fisk, hårdkogte æg og meget andet. En bhorta er ofte stærkt krydret, men I kan vælge at undlade at komme chili i, eller I kan lave flere forskellige udgaver. Bhortaen kan spises både varm og kold.
Forberedelse: 10 minutter Tilberedning: 15 minutter
Ingredienser:
• 3 store, kogte kartofler • 1 dl finthakket løg • Tørret rød eller grøn chili – eller chilipasta • 2 spsk. hakket, frisk koriander • 2 spsk. sennepsolie • Salt
Sådan gør I: 1. Pil skrællen af de kogte kartofler og mos dem med en gaffel. 2. Bland de resterende ingredienser i mosen. 3. Smag varsomt til med salt, chili og sennepsolie.

Del dette:

FacebookTwitterGoogleLinkedIn