Vi kan sige: “Tschüss!” og “Auf Wiedersehen!”

image_pdfimage_print

I de forgangne tysktimer har vi prøvet at få styr på de VIRKELIG vigtige tyske ord og sætninger – altså efter børnenes mening 🙂 Såsom “McDonald’s”,” is”, “computerspil”, “Hvad koster det?”,…. Men også, hvordan man kan spørge efter vejen, hvis man nu skulle være så uheldig at fare vild. Samlingsstedet bliver Südermarkt, derfor har alle elever taget et mobil-billede af sætningen: “Wo ist der Südermarkt?” eller fået en seddel lamineret, hvor de selv har skrevet sætningen. Vi har regnet ud, hvor meget tingene koster i Euro, og om det virkelig kunne passe, at man i svømmehallen fik et armbånd, som berettigede til at købe pomfritter for 25,- Euro (da måtte jeg desværre skuffe nogle elever med mit svar ). Ellers har vi snakket en del om, at man kan komme langt med et venligt smil, hvis det nu skulle kikse med forståelsen. Og da vi så fandt ud af, at folk i Flensborg også siger “Mojn”, var alt godt 🙂Flensborg sko

Del dette:

FacebookTwitterGoogleLinkedIn